سکانس اسپین اکو سریع(FSE)

مقدمه:

اسپین اکو سریع(FSE) یا توربو اسپین اکو (TSE) اقتباسی از تکنیک اسپین-اکوی معمولی (SE) است که برای کاهش زمان تصویربرداری طراحی شده است. به دلیل سرعت تصویربرداری بسیار بهبود یافته، تا حد زیادی جایگزین تکنیک اصلی اسپین اکو شده است.

مبانی فیزیکی:

در یک سکانس اسپین-اکوی معمولی (SE)، در طول هر TR، یک اکو اندازه گیری می شود. ولی در اسپین اکو سریع(FSE) اکوهای متعدد پس از هر پالس تحریک 90 درجه (چند اکو در هر TR) ثبت می شود.

این امر با ارسال یک سری پالس وارونگی 180 درجه در فواصل تنظیم شده و اندازه گیری اکو متناظر با توجه به گرادیان کدگذاری فاز کمی متفاوت به دست می آید. به این ترتیب، خطوط متعدد فضای K (مرتبط با چند مرحله رمزگذاری شده با فاز) پس از یک پالس 90 درجه کدگذاری می شوند.

 

سکانس FSE منجر به کاهش زمان تصویربرداری می شود که میزان کاهش آن به تعداد اکوهای تولید شده در هر چرخه بستگی دارد. این همچنین به عنوان طول قطار اکو شناخته می شود.

زمانی که با میدان دید مستطیلی (مثلاً تصویربرداری ستون فقرات) استفاده می شود، بهبود در زمان تصویربرداری بسیار قوی است و جهت کدگذاری فاز مطابق با کوچکترین ابعاد اندازه ماتریس انتخاب می شود. این کار تعداد تکرارهای پالس تحریک مورد نیاز در هر تصویر را به حداقل می رساند.

از آنجایی که اکوها با استفاده از پالس های وارونگی 180 درجه ایجاد می شوند، روش FSE مزیت اصلاح ناهمگنی میدان مغناطیسی خارجی را حفظ می کند. با این حال، این روش با یک سری عدم مزایا نیز همراه است که عبارتند از:

1. کاهش سیگنال به نویز (SNR): دامنه اکو به عنوان تابعی از زمان از پالس تحریک کاهش می یابد. بنابراین، اکوهای بعدی در معرض SNR پایین تر قرار خواهند گرفت.

 

2. وزن غیر اختصاصی تصویر T2: پارامتر TE، وزن T2 تصویر را تحت تأثیر قرار می دهد و به عنوان فاصله زمانی بین پالس تحریک و پیک اکو تعریف می شود. از آنجایی که اکوهای متعدد در هر پالس تحریک به دست می آید، تکنیک FSE منجر به افزایش زمان های TE متفاوت و تدریجی در طول هر چرخه اکتساب TR می شود که این مساله، با افزایش طول قطارهای اکو، برجسته تر می باشد.

T E ظاهری یا “TE موثر” تصویر، بستگی به نحوه استفاده از اکوهای تولید شده توسط FSE برای پر کردن فضای K دارد. یک تکنیک رایج شامل پر کردن مرکز فضای K  با استفاده از اکوهایی که است که دارای TE مطلوب هستند که بیشترین کمک را به کنتراست تصویر می کند.

3. تکنیک TSE همچنین تعداد برش‌های همزمان را که می‌توان به‌دست آورد، کاهش می‌دهد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: تمامی حقوق برای "نوین رادیولوژی" محفوظ است